Συμβουλές συντήρησης ρολογιού

Συμβουλές για τη συντήρηση και τη φροντίδα του ρολογιού σας:

Όπως κάθε μηχανισμός, έτσι και το ρολόι απαιτεί την προσοχή και τη φροντίδα μας, ώστε να αντέξει στον χρόνο, κρατώντας τις ιδιότητες και τις λειτουργίες του αναλλοίωτες.

Χτυπήματα:

Αποφύγετε οποιαδήποτε χτυπήματα στο ρολόι σας. Να μην το φοράτε όταν κάνετε βαριές χειρωνακτικές εργασίες. Μετά από οποιοδήποτε χτύπημα προτείνεται ο έλεγχός του.

Μαγνητικά Πεδία:

Ισχυρά μαγνητικά πεδία μπορούν να επηρεάσουν ή να δημιουργήσουν βλάβη στο ρολόι σας. Μην αφήνετε για μεγάλα διαστήματα το ρολόι σας κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν μαγνητικά πεδία όπως ηχεία, router, τηλεοράσεις και ψυγεία.

Επαφή με θαλασσινό νερό:

Συστήνεται μετά από επαφή του ρολογιού σας με θαλασσινό νερό ο καλός καθαρισμός του (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πινέλο ή μία παλιά οδοντόβουρτσα) με γλυκό νερό (όχι ζεστό) και υγρό σαπούνι. Έπειτα να το σκουπίσετε με μαλακό πανί για να φύγει τελείως η υγρασία. Το αλάτι του θαλασσινού νερού μπορεί να αλλοιώσει τις φλάντζες του ρολογιού σας και να φθείρει τους συνδέσμους του μπρασελέ.

Καθαρισμός:

Καθαρίστε τακτικά το ρολόι σας με χλιαρό (όχι ζεστό) νερό και υγρό σαπούνι προσέχοντας την μικρότερη δυνατή επαφή με τα κουμπιά του (να μην τα πατάτε μέσα στο νερό). Σκουπίστε με ένα πανί προσεκτικά για να στεγνώσει πολύ καλά . Τα μπρασελέ μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσουν οι εσοχές.

Βιδωτή κορώνα και κουμπιά:

Όλα τα ρολόγια με βιδωτή κορώνα και κουμπιά πρέπει να προσέχονται ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία βιδώματος. Θεωρείται ότι εάν δεν βιδωθούν σωστά η ιδιότητα της αδιαβροχοποίησης χάνεται. Συστήνεται πριν από οποιαδήποτε επαφή με το νερό να ελέγχετε ότι είναι βιδωμένη καλά.

Επαφή με χημικές ουσίες:

Η επαφή με όλων των ειδών τις χημικές ουσίες είναι καθημερινό φαινόμενο. Χημικές ουσίες μπορεί να περιέχουν τα αρώματα, οι κρέμες και τα απορρυπαντικά. Συστήνεται ο τακτικός καθαρισμός του ρολογιού με χλιαρό (όχι ζεστό) νερό και υγρό σαπούνι, μετά την επαφή για να μην προκληθούν αλλοιώσεις στην κάσα και το μπρασελέ του ρολογιού.

Ακραίες Θερμοκρασίες:

Αποφύγετε την έκθεση του ρολογιού σας σε υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 50°C και κάτω από 0°C), καθώς και τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας. Κατά την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, μπορεί να παρατηρηθούν διαστολές και συστολές των μετάλλων του ρολογιού με αποτέλεσμα την φθορά κατά την λειτουργία και η παρουσίαση βλάβης ή ακόμη και υγρασίας.

Φλάντζες:

Με το πέρασμα του χρόνου οι φλάντζες του ρολογιού σας μπορεί να αλλοιωθούν και έτσι να υπάρξει απώλεια στο αδιάβροχο του. Συστήνεται ο τακτικός έλεγχος του ρολογιού σας για τυχών αλλοιώσεις στις φλάντζες του καπακιού, της κορώνας και των κουμπιών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο