Πως θα βρούμε το κατάλληλο μέγεθος δαχτυλιδιού?


Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι από χαρτί, ύφασμα, σύρμα ή κλωστή. Κόψτε ένα κομμάτι, το οποίο προτείνουμε να έχει πλάτος μέχρι 2 εκατοστά (cm), ενώ το μήκος του να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά (cm).


Ύστερα θα πρέπει να τυλίξετε το κομμάτι που έχετε κόψει (ύφασμα ή σύρμα ή κλωστή) γύρω από το δάχτυλο που επιθυμείτε να μετρήσετε. Κατά την διαδικασία της μέτρησης, θα πρέπει να μην είναι στενό, ούτε πολύ άνετο και επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον κόμπο του δαχτύλου σας (ώστε να μπορεί να μπει και να βγει το δαχτυλίδι).


Χρησιμοποιείστε ένα στυλό ή μαρκαδόρο, για να σημειώσετε το σημείο όπου τελειώνει η περιστροφή γύρω από το δάχτυλο που μετράτε.

Μετρήστε με χάρακα, μεζούρα ή μέτρο, το κομμάτι που χρησιμοποιήσατε για την μέτρηση (ύφασμα, σύρμα ή κλωστή) από την αρχή μέχρι το σημείο που σημειώσατε κατά την ολοκλήρωση της περιστροφής. Και ναι! μόλις καταφέρατε να ολοκληρώστε την μέτρηση του δακτύλου σας για δαχτυλίδι! Ο αριθμός που βρήκατε, απεικονίζει σε χιλιοστά την εσωτερική περιφέρεια του δαχτυλιδιού.

Συμβουλευτείτε τον πίνακα για να δείτε το νούμερό σας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Πολύ σημαντικό είναι πως κάθε δάχτυλο έχει το δικό του νούμερο. Άρα όταν μετράτε κάποιο συγκεκριμένο δάχτυλο, δεν σημαίνει πως το μέγεθος που θα βρείτε αντιστοιχεί ούτε σε όλα τα δάχτυλά σας, αλλά ούτε και στα δάχτυλα και των δύο χεριών!
Επίσης, εάν ο αριθμός που προκύψει βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγέθη δαχτυλιδιού, σας προτείνουμε να επιλέξετε το μεγαλύτερο μέγεθος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο