Συμβουλές φροντίδας κοσμημάτων

Στο λεξικό η λέξη κόσμημα σημαίνει:

κόσμημα < αρχαία ελληνική κόσμημα < κοσμέω/κοσμῶ
 Ουσιαστικό

κόσμημα ουδέτερο

εξάρτημα ενδυμασίας που ομορφαίνει την εξωτερική εμφάνιση αλλά συχνά προσδίδει και κύρος στο άτομο που το φέρει

(γενικότερα) οτιδήποτε κοσμεί, ομορφαίνει

Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που φοράμε ένα κόσμημα μπορεί να του δώσει αξία και λάμψη αλλά μπορεί και να το κάνει να χάσει την αξία του και να το καταστρέψει.

Η καθημερινή χρήση των κοσμημάτων & η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζουν την λάμψη των κοσμημάτων σας. Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές προκειμένου να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας όπως όταν τα αγοράσατε!

-Αποφεύγουμε να κοιμόμαστε με τα κοσμήματά μας ανεξάρτητα από την αξία ή την ανθεκτικότητά τους.

-Αφαιρούμε τα κοσμήματα από πάνω μας όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καλλυντικά, λακ, κρέμες χεριών ακόμη και το άρωμά    μας, ώστε να διατηρήσουμε την λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

-Δεν φοράμε ποτέ τα κοσμήματα μας όταν πρόκειται να κάνουμε οικιακές,  κηπουρικές εργασίες ή και σπορ, γιατί θα ταλαιπωρηθούν λόγω της ευαισθησίας τους σε χτυπήματα ή σε χημικά που μπορεί να έχουν τα διάφορα απορρυπαντικά οικιακής χρήσης ή ακόμη και ο ιδρώτας. Οποιοδήποτε χημικό αλλά και ο ήλιος μπορεί να επηρεάσουν το μέταλλο & να αλλοιωθεί το χρώμα & η λάμψη τους.

-Όταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτιά ή τυλιγμένα μέσα σε πανάκια. Δεν τα τοποθετούμε ποτέ μέσα σε κασετίνες το ένα πάνω στο άλλο διότι θα δημιουργηθούν σημάδια και γρατσουνιές.

-Δεν φοράμε ποτέ τα κοσμήματα στο μπάνιο ή στην θάλασσα εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το χρώμα και την γυαλάδα τους, να θυμάστε πως τα κοσμήματα δεν είναι αδιάβροχα όπως τα ρολόγια.

-Γενικά προτείνουμε όταν μπαίνετε στο σπίτι σας να βγάζετε όλα τα κοσμήματά σας και να τα τοποθετείτε στα κουτιά τους ξεχωριστά το καθένα. Ο λόγος που τα φορέσατε (να σας κοσμούν και να σας θαυμάζουν) έχει τελειώσει.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κοσμήματά σας λαμπερά, οργανωμένα και ασφαλή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο